НОВОСТИ

Додик: Српска има све више пријатеља који не оправдавају притиске дјела западних земаља

08/10/2023

Република Српска има све више пријатеља у свијету који разумију нашу уставну позицију у БиХ и не оправдавају притиске дјела западних земаља, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Нашим пријатељима јасно кажем да је Српска способна и спремна да брани свој интегритет и Устав – нагласио је он.

 

Истиче да је протекле седмице одржан састанак са мађарским предсједником Владе Виктором Орбаном у Будимпешти, на којем је изражена спремност Мађарске да преузме пројекте у Српској које је отказала влада Њемачке.

– У ауторском тексту јасно сам навео да је Република Српска још увијек опредијељена за пуноправно чланство БиХ у ЕУ, што смо показали подршком усвајању закона из 14 кључних приоритета. Сви у преговоре с ЕУ можемо када сви у БиХ прихвате двије ствари – додаје он.

 

Каже да, прво, да се о свему може одлучивати без странаца.

 

– Друго, да се у пракси види како је Сарајево одустало од опструкција учешћа Републике Српске у процесу ЕУ интеграција у њеном пуном капацитету – нагласио је Додик.

 

Истиче да је јуче у Анкари разговарао са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом о политичкој ситуацији у БиХ, те утицају појединих западних земаља на одлуке које доносе бошњачки политичари.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести