НОВОСТИ

Додик: Српска почаствована посјетом премијера Мађарске

22/06/2023

Република Српска почаствована је посјетом премијера Мађарске Виктора Орбана и делегације из ове земље, рекао је предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

 

Милорад Додик Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Милорад Додик Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

 

– Захвалили смо се за подстицај од 100 милиона евра за привреду коју смо добили од Мађарске – рекао је Додик.

Исткао је да Српска жели да примијени искуства Мађарске.

– Ми смо данас били у прилици да орбану захвалимо  и за разумијевање за подршку буџету да наше институције несметано раде. Основно је било како ићи даље. То су области у сарадњи на пољу енергетике, изградњи путева и развоју области здравства Такође, разговарали смо о могућности сарадње у области дрвне индустрије – навео је Додик.

Нагласио је да је Мађарска успјешна земља и има значајна искуства.

– Постала је развијена земља – навео је Додик

Истакао да је данас потписана заједничка изјава која ће бити основа за развој конкретних послова у оквиру различитих области привреде, енергетике образовања комуникације и саобраћаја као и свега осталог што представља наш заједнички интерес.

Рекао је је да очекује унапријеђење сарадње по свим питањима.

Он је додао да Српска прати оно што Влада Мађарске чини у области демографске политике, гдје се покказује као науспјешнија.

– Желим да се захвалим Орбану на побољшању статуса српске заједнице у Мађарској, која је показала далеко већи степен подршке него неке друге земље – рекао је Додик.

Нагласио је да је важна подршка Орбана.

Коментари

1

The comments are closed.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести