НОВОСТИ

Додик: Свијет је на Тргу Крајине видио слику љубави и слободе храброг и слободарског српског народа

19/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је на синоћњем митингу “Српска те зове” у Бањалуци свијет видио слику храброг и одлучног српског народа, слику патриота који воле Републику Српску и слободу и који неће да буду лажно жигосани и етикетирани огавном етикетом “геноцидаша”.

– Етикету “геноцидног народа и геноцидне Републике Српске” желе намјерно и смишљено да нам ставе на чело само са једним циљем – да нам укину Републику и наметну колективну одговорност за нешто што се није десило, и то не само нама, већ и нашим прецима и потомцима. То је највећа смишљена увреда коју су спремни да нам направе, што је понижавајуће и непримјерено за слободарски српски народ који је поднио највећу жртву у свим протеклим ратовима, народу који је био највећа жртва геноцида – нагласио је Додик у изјави за Срну.

 

Упитан да прокоментарише изјаву предсједника партије “Народ и првада” Елмедина Конаковића да је свијет синоћ видио “нељудске наступе” оних које, како је рекао, нажалост, зову својим комшијама и са којима, нажалост, дијеле политичку стварност, Додик је одговорио питањем: “Шта је било нељудско!? То што смо говорили о злочинима почињеним над српским народом у Сребреници од народа којем припада Елмедин Конаковић?”.

 

– Је ли ‘нељудски’ то што смо проговорили о страдању нашег народа? Је ли ‘нељудски’ што је свијет видио само дијелић истине о догођајима у и око Срберенице – Бранислава Вучетића, коме су муслимани убили комплетну породицу, и који је свијету испричао голготу коју је прошао, или је ‘нељудска’ мајка Славка Мандић, жена којој су муслимани убили двије кћерке и мужа? – упитао је Додик.

 

Он је поручио Конаковићу да је свијет синоћ имао прилику само да види љубав, емоције, патриотизам и жељу да српски народ жели да живи у миру у својој Републици Српској за чију одбрану је животе дало хиљаде српских јунака, која није никакав инат већ слобода, да желе да живе поносни без било каквог омаловажавања, понижавања, наметања мишљења и фалсификовања историјских чињеница од политичког Сарајева и разних бјелосвјетских мешетара.

 

– Нико није ни синоћ, нити било кад негирао нешто што се није десило, јер чега није било не може се ни негирати. Синоћ смо по ко зна који пут рекли да се у Сребреници десио велики злочин и сви људи на Тргу Крајине су одали пошту свим страдалима, изразили пијетет и саучешће њиховим породицама. Да ли је то ‘нељудски’, господине Конаковићу!? Ми то никада нисмо доживјели од вас у Сарајеву, ви сте ти који негирате српске жртве и од злочинаца правите хероје – нагласио је Додик.

 

Додик је рекао, ако муслимани могу и хоће да игноришу српске жртве, да их олако избришу гумицом са папира, он то не може, нити има право на тако нешто.

 

– Ни као човјек, ни као Србин, ни као предсједник Републике Српске нећу, не могу и не смијем да заборавим жртву својих предака ради будућности својих и наших потомака и ради Републике Српске, а вама у Сарајеву остављам да радите по својој савјести – истакао је предсједник Републике, додавши да издајник никад није био, нити је икада био спреман за издају, нити је издаја властитог народа његова опција.

 

О томе шта је свијет видио синоћ, рекао је Додик за Срну, ипак, највише говори Конаковићева изјава да, како је рекао, нажалост, нас зове својим комшијама и да, нажалост, са нама дијели политичку стварност.

 

– Тиме је Елмедин Конаковић све рекао, и превише. Био је отворен и директно нам поручио да му је жао што смо ми, Срби њихове комшије. У томе и јесте суштина свега – Елмедин Коннаковић и слични њему у Сарајеву вољели би да нас нема и да је БиХ цијела њихова, унитарна, муслиманска, централизована, а то мало Срба што би остало да постану грађани трећег, четвртог реда, као што су сада у Сарајеву. Е, у томе је разлика између вас и нас, Дино Конаковићу. Ми желимо дејтонску БиХ, да живимо једни поред других у два ентитета, поштујући дејтонско уређење БиХ, а ви би да БиХ буде муслиманска, ни српска, ни хрватска, и да умјесто домаћих политичара судбину овог народа одређују странци. То никада нећемо дозволити, јер Република Српска је вјечна, као што је вјечан и српски народ – закључио је предсједник Српске Милорад Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести