НОВОСТИ

Дрецун: Некима и даље смета Република Српска

17/05/2024

Некима и даље смета Република Српска и имају идеју да се она сведе на неку маргину која би се утопила у БиХ, рекао је Милован Дрецун, предсједник скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове.

 

Дрецун је говорећи о намјери да се у УН усвоји резолуција о Сребреници која би требало да буде 23. маја на дневном реду у УН,  каже да има више од 60 западних земаља које ће вероватно, гласати за ту резолуцију, а од пре неки дан имамо одлуку организације Исламске државе и Исламске конференције, где је 50-ак држава које ће такође подржати ову резолуцију.

– Ако рецимо то само саберете, долази се бар до бројке од стотинак земаља. Наравно да неке земље схватају колико је ово тежак проблем и колико ће бити веома тешке последице, те земље разумијеју да се међународно право често користи на селективан начин – каже Дрецун за РТС.

Напоменуо је да некима и даље смета Република Српска и имају идеју да се она сведе на неку маргину која практично не би значила ништа и која би се утопила у Федерацију, односно у БиХ која би била под изразитом доминацијом Бошњака, односно бошњачког руководства.

– Изгледа да некоме није циљ да се ситуација на Балкану стабилизује, да се развија у позитивном правцу, него се подгријавају старе ране – истакао је Дрецун.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести