НОВОСТИ

Граорац: За Шмита српске жртве као да не постоје

21/09/2023

Предсједница Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац оцијенила је да је Кристијан Шмит посљедњим иступом отворено стао на бошњачку страну и позвала српске званичнике да чувају Републику Српску и не дозволе да буде угњетавана од било кога, а посебно нелегалног и самозваног високог представника.

 

 

Граорчева је оцијенила да је Шмит јучерашњим иступом у Поточарима јавно и отворено стао на страну једних, истичући жртве само једне стране и инсистирајући да се то у будућности посебно изучава.

Она је рекла да Шмиту недостаје објективности, реалне слике прилика и жеље да буде непристрасан.

– Намећете нам своју истину, своју страну рата, једну страну… Наше жртве, наше страдале нико не спомиње, нико се за то не бори, осим нас самих и зато је упитно и постојање правосудни органа на нивоу БиХ – нагласила је Граорчева за Срну.

Према њеним ријечима, Србима нема живота у заједници званој БиХ, нема суживота и будућности.

– Ово је кап која је прелила чашу и зато позивам све који имају могућност, имају власт, одлучују, да чувају Републику Српску, да је воде путем просперитета и будућности и да не дозволе да буде угњетавана иједним законом, одлуком или наредбом, било кога, а посебно нелегалног, самозваног високог представника Кристијана Шмита – поручила је Граорачева.

Шмит је јуче у Поточарима рекао да је наметнуо измјене Закона о Меморијалном центру у Поточарима којим је предвиђено формирање “институт за науку и образовање”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести