НОВОСТИ

Имовина припада Републици Српској

10/10/2023

Покушај Дениса Бећировића и Жељка Комшића да Републици Српској отму имовину, већ унапријед осуђен је на пропаст. Иницијатива два члана Предсједништва БиХ неће проћи, и то је јединствена порука из Републике Српске.

 

 

Реакције не престају већ данима, а оно што је сигурно, Републици Српској нико неће отети ни педаљ земље.

Толико територије посједује Републике Српска, и колико имовине, ту рачуницу добро знају у Републичкој управи за геодетске и имовинско правне послове.

Како да оправдају сулуде потезе Бећировића и Комшића, више не знају ни у бошњачким партијама.

Они који се политиком баве у Републици Српској, Устав БиХ тумаче на свој начин. Углавном погрешан.

Тихе поруке из опозиционог СДА да имовина припада БиХ, а тихе поруке и од опозиције у Рпеублици Српској да имовина припада енитетима. Мало ко се од њих сам сјетио да стане на пут самовољи два члана Предсједнштва БиХ. Имовину Српске углавном су бранили преко питања новинара.

Што се тиче представника Републике Српске на заједничком нивоу, имовина је завршена ствар.

Она од првог дана потписа Дејтоснког мировног споразума, припада енитетима. Предсједништво БиХ није надлежно да се бави тим питањем.

Да би требало добро да се позабаве оним што јавно говоре, за Бећировића и Комшића сматрају и правници. За имовини БиХ ни у праву нема никакве логике.

Да БиХ има имовину не пише чак ни у Уставу на који се позивају у другом ентитету. А све што није изиричито дато БиХ припада енитетима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести