НОВОСТИ

Инспекторат Српске: Спорни напитак није пласиран на тржиште српске

08/11/2023

Републички инспектор за храну извршио је контролу код увозника и дистрибутера за напитак компаније “Кока-кола” – “ромерквел емоушн блубери помергранат” /romerquelle emotion blueberry pomegranate/ и увидом у пословну документацију утврђено је да спорни производ у претходном периоду није пласиран на тржиште Републике Српске, речено је у Инспекторату Српске.

Републичким инспекторима за храну који врше надзор у спољнотрговинском промету на граничним прелазима и царинским испоставама у Републици Српској наложено је да, уколико уоче пошиљку овог производа приликом увоза, обавезно изврше контролу и узорковање за лабораторијску анализу.

 

Инспекторима за храну на нивоу јединица локалне самоуправе наложено је да у редовним контролама у унутрашњем промету и трговачким објектима обрате пажњу да ли се овај производ налази у промету, навели су у Инспекторату за Срну.

 

Агенција за безбједност хране БиХ је као мјеру предострожности доставила Републичкој инспекцији за храну обавјештење о случајевима оштећења здравља код потрошача у Хрватској, који су конзумирали спорни напитак.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести