НОВОСТИ

Јоргић: За било какав договор није нам потребан Шмит

27/08/2023

Није нам потребан Кристијан Шмит се договоримо између себе, рекао је Андрија Јоргић, генерални директор НИП “Борба” и директор часописа “Борба”, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

 

 

– Како би било лијепо да нас странци пусте само 24 часа. Оно што су договорили три конститутивна народа то функционише и данас, а оно што је наметнуто, не може опстати – истиче Јоргић.

Он наглашава да је мање више слична ситуација у цијелом региону.

– Дајте да видимо што нас спаја. Разлике знамо и оне ће увијек бити ту, али мора нешто и да нас спаја. Не само у БиХ, већ у цијелом региону, да пружимо шансу нашој дјеци да имају више избора, и можда се одлуче за останак на овим просторима. Можда се неко и врати од масе оних који су отишли – наглашава Јоргић.

Јоргић се дотакао и кризе на Косову и Метохији.

– Оно што Курти занемарује све вријеме, јесте да су Срби који су тамо, ријешени да остану на Космету. Жалосно је да причамо о томе хоће ли ти људи послати у школе своју дјецу 1. септембра. Курти једноставно не мирује, сваки дан нека нова провокација, од хапшења до узурпирања институција, хоће да избрише све што има префикс српско.

Када је у питању свјетска сцена, Јоргић наглашава да мора да постоји контратежа западном наметању вриједности, а то је по њему БРИКС.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести