НОВОСТИ

Каран: Окосницу МУП-а чини кадар који је прошао Средњу школу унутрашњих послова

27/03/2024

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран указао је данас на важност поновног оснивања Средње школе унутрашњих послова с обзиром на то да окосницу данашње кадровске структуре Министарства представљаја кадар који је прошао ову школу.

Каран је у Добоју присуствовао промоцији Средње школе унутрашњих послова гдје је навео да је ријеч о посебној школи у којој будући полицијски службеници стичу етички, морални, дисциплински, хумани, васпитни и образовни интегритет.

 

– То није само образовна установа за будуће полицајце, она има педагошке принципе и у њој је могуће остварити пуни полицијски интегритет још у фази школовања. То је интернатско школовање у складу са свим правилима интернатског живота – изјавио је Каран.

 

Он је рекао да такви полицајци кроз праксу у Центру за обуку у Залужанима, те касније у раду у полицијским станицама, показују тај етички, морални и дисциплински интегритет.

 

Директор Средње школе унутрашњих послова Александар Миладиновић појаснио је да је школовање у Средњој школи унутрашњих послова интернатског типа, а ограничену употребу мобилних телефона издвојио је као највеће оптерећење за питомце.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести