НОВОСТИ

Каран: Српска стабилно и безбједно мјесто за живот

25/05/2024

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је током посјете Аустрији да је, упркос бројим притисцима, Република Српска стабилно и безбједно мјесто за живот, а да је Министарство унутрашњих послова Српске заштитник свих грађана и гарант мира.

 

 

Каран је током службене посјете Аустрији посјетио Представништво Републике Српске у Бечу гдје га је шеф Представништва Младен Филиповић упознао о раду и дјеловању Представништва, те се министар састао и са представницима српске дијаспоре.

Он им је пренио ставове Републике Српске о резолуцији о Сребреници, као и о најважнијим темама у Републици Српској, политичком суђењу њеном предсједнику Милораду Додику и дјеловању нелегалног Кристијана Шмита.

Каран се састао и са представницима српских културних и привредних удружења која делују у Аустрији, међу којима су Аустријско-српски привредни форум, Аустријско-српско друштво при Пан организацији, СПК Провјета, Савез Срба и осталим, који су га упознали са својим дјеловањем, али проблемима у раду.

Током боравка у Бечу, министар Каран се састао и са представницима аустријске компаније Фореус, која се бави сајбер безбједношћу и заштитом критичне инфраструктуре у сајбер простору.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести