НОВОСТИ

Којић: Ни ОХР, ни Тривићева не разумију поруке упућене свима који желе да Српска нестане

18/09/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је да је очигледно да ни ОХР, али, нажалост, ни Јелена Тривић не разумију поруке које се шаљу онима који желе да Република Српска нестане у потпуности.

 

 

– Да ли су се запитали и да порука на билборду ‘Граница постоји’ може да значи да је доста свих оних који покушавају кроз своје дјеловање да одузму сва Уставом загарантована права Републике Српске и да им поручујемо да постоји граница и да не дамо Републику Српску – нагласио је Којић.

 

Али, исто тако, рекао је Којић за Срну, међуентитетска линија је граница између Републике Српске и ФБиХ и то је апсолутно неспорно, па очигледно знајући то Бошњаци желе да уклоне табле са натписом “Добро дошли у Републику Српску”.

 

– Разумљиви су ставови ОХР-а и јасно је да су усмјерени против Републике Српске, али је не разумљиво да неки домаћи политичари не разумију јасну поруку “граница постоји – додао је Којић.

 

Из ОХР-а објављено је саоштење поводом билборда у Републици Српској на којима пише “Граница постоји”, тврдећи да “не постоји државна граница између ентитета”.

 

Такође, и предсједнику Народног фронта Јелени Тривић засметао је билборд “Граница постоји”, наводећи да је један такав билборд уплашио.

 

– Јутрос када сам кренула на посао, видјела сам билборд. Могу вам рећи да није пријатан и на њему пише ‘Граница постоји’, на којем је човјек и мало му се види војна опрема.

 

Није у цивилу – рекла је Тривићева, додавши да има неколико таквих билборда на којима пише “Зато што не дамо наше надлежности”.

 

– То је на видном мјесту, на кружном току гдје је велики промет возила. За мене такве поруке апсолутне нису добре. Не би смјеле долазити с било које стране – рекла је Тривићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести