НОВОСТИ

Којић за Радио Српске: Неће проћи покушај преноса надлежности

20/09/2023

Након што је усвојен приједлог посланика СДА и ДФ да се сутра одржи хитна сједница Представничког дома Парламентарне спупштине БиХ чија би једина тачка дневног реда била “Учестали напади на повратнике на подручју ентитета Република Српска”, посланик СНСД-а у овом дому Милорад Којић истакао је у изјави за Радио Републике Српске да не постоје разлози за сазивање хитне сједнице о овој теми и да је само у току ове године забиљежено више напада на Србе у Федерацији БиХ, него на Бошњаке у Републици Српској.

 

 

 

– Иницијатива посланика из СДА и ДФ је једнострана. Покушавају на стуб срама ставити полицију Републике Српске. То неће добити подршку посланика СНСД-а и коалиционих партнера а, вјерујем, ни опозиције из Републике Српске. Ово је покушај да се пренесе одређена надлежност на ниво БиХ, јер они у приједлогу закључака траже да се успостави некакаво тијело на нивоу БиХ које би координисало питање рада полиција ентитета, у смислу етничке заступљености, што је вануставно – рекао је Којић.

 

Којић је истакао да већина њихових тврдњи о угрожености Бошњака није тачна, као и ни тврдња о недовољној националној застуљености Бошњака у институцијама. Додао је да је у ФБиХ ситуација поводом заступљености и запошљавању Срба неупоредиво гора, јер их је све мање у том ентитету.

 

– Изнијећемо на сједници све податке о људима, Србима, који су доживљавали различите облике тортуре и покушаје да им се одузме имовина у другом ентитету. Ако већ желе хитну сједницу, за шта не постоје разлози, имаће и пуну информацију о тортури над Србима у Федерацији БиХ – рекао је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести