НОВОСТИ

Кошарац: Додик и Српска у раљама исламских фундаменталиста под спонзорством амбасадора Марфија

18/10/2023

Карикатуру од судског процеса против легално и легитимно изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика водиће Мирсад Стрика, судија са богатим искуством у процесима против српског народа током рата, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Кошарац је напоменуо да ће “о томе ко је Мирсад Стрика и како дијели ‘правду’ најбоље посвједочити монтирани процеси из ратних деведесетих година против Срба у Високом, Зеници и околини”.

 

– Није се тада Стрика либио да кривотвори пресуде и други судски материјал у задатој мисији прогона над српским цивилима. Да ли се Стрика сјећа Бобана Крајишника, Влајка Топаловића, Синише Топаловића, Вукана Купрешака, Војислава Љепића, Новице Кисића, Јове Љепића, Милорада Јовичића…?! Или ће му у сјећање вјечно остати урезан Осман Абдулазиз Кекић, којег је ослободио кривице за придруживање страним паравојним формацијама и ратовање на подручју Сирије? – упитао је Кошарац.

 

Кошарац је нагласио да “дириговани политички прогон против предсједника Српске данас воде они који су кроз различите облике имплементирали исламску декларацију од 1992. године, што је у пракси увијек било потпомогнуто међународном заједницом”.

 

– Намјера је да се у овој лакрдији од поступка поново позиционирају они који су освједочени србомрзци и који су увијек били против српског народа. Наравно, уз свесрдну помоћ и подршку “демократских” западњака на челу са амбасадором Марфијем – рекао је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести