НОВОСТИ

Кошарац: Једним гласом рећи “не” странцу који урушава изборни суверенитет Српске

17/05/2024

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да је СНСД предложио свим странкама у Српској да не учествују на предстојећим локалним изборима по законима које је предложио нелегитимни странац Кристијан Шмит, истичући да је тај приједлог одраз одговорне политике у заштити изборног суверенитета Српске.

 

 

Кошарац је рекао да је неопходан дијалог са опозиционим странкама, јер је ово изузетно важно национално питање.

– Нажалост, поједини представници опозиције већ су кренули са негативним наративом о овој теми, што није добра пракса. Желим да вјерујем да ће у опозиционим структурама ојачати свијест о потреби да једним гласом кажемо НЕ странцу који урушава изборни суверенитет Српске, Устав и Дејтонски споразум. Зато позивамо опозицију да одгодимо изборе до ступања на снагу Изборног закона Српске – истакао је Кошарац.

Он је на друштвеној мрежи “Инстаграм” написао да је Шмит лажни високи представник и нема легитимитет да прекраја домаће законодавство и кроји правила по својим аршинима.

– То за нас није прихватљиво. Не желимо косовски сценарио, који су нам припремили Шмит, /Мајкл/ Марфи и плејада међународних тутора, у намјери да погодују бошњачком политичком фактору – поручио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести