НОВОСТИ

Кошарац: Успјех Српске – трн у оку сарајевске чаршије и дијела Запада

08/10/2023

Успјех Републике Српске трн је у оку сарајевске чаршије и појединих западних земаља, који упорно покушавају да угрозе њен положај и уставну позицију, као и да политички неутрализују Милорада Додика, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

 

 

“Наравно да је њихова мета Додик лично, а једини његов ‘гријех’ јесте што на уставан начин и легитимно штити Српску и њене интересе. То му никако не могу опростити! А Република Српска опстаје и наставља даље! На међународном плану препозната као релевантан партнер, равноправан саговорник и добро мјесто за инвестиције, захваљујући озбиљној и одговорној политици њеног руководства на челу са предсједником Милорадом Додиком”, навео је Кошарац у објави на “Инстаграму”.

 

У осврту на, како је навео, прежвакану и истрошену сарајевску жваку, Кошарац је нагласио да су “љубав према Српској, патриотизам, огроман труд, залагање и посвећеност предсједника Додика, српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и институција Српске резултирали тиме да данас имамо све више међународних партнера и пријатеља који разумију унутрашње прилике у БиХ и желе сарадњу са Српском”.

Кошарац је рекао да је у протеклом периоду руководство Српске имало важне посјете и разговоре са представницима Мађарске, Русије, Турске, Кине, Азербејџана и других земаља, које су спремне да сарађују и инвестирају у Српску.

 

“Њихова помоћ није политички условљена, као што је то случај са ЕУ. То смета западњацима и политичком Сарајеву. Знају странци, а зна и чаршија, да је политика Милорада Додика непремостива препрека за њихов главни циљ – да отму имовину и да развласте Републику Српску, умање њен уставни капацитет у болесној и настраној жељи за унитаризацијом. И онда слиједе хорски напади на Додика свим расположивим средствима – хистерија, лажи, лажне оптужнице, пријетње, санкције и слично”, истакао је Кошарац.

 

Он је поручио да је доста те сарајевске жваке! “Лажна је, прежвакана, истрошена и бескорисна. Досадила је и Богу и народу! Не пролази вам и никада неће проћи. Грађани Српске стоје уз Милорада Додика и Републику Српску. Како то до сада нисте схватили?!”, навео је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести