НОВОСТИ

Кустурица: Пријетње из Амбасаде САД карактеристика колонизатора; Резолуција не препознаје свјетско право

24/05/2024

Славни режисер Емир Кустурица изјавио је да су најновије пријетње из америчке Амбасаде да Република Српска неће постојати ако дође до раздруживања, карактеристика колонизатора, али и нагласио да ће Српска опстати.

 

 

Истакао је да Република Српска има довољно потенцијала и довољно је мирољубива за покушаје да се раздружи, јер је врло тешко претпоставити живот с неким ко те оптужио за геноцид.

Навео је да је резолуција о Сребреници у којој се наводи “Срби” у множини, а не “Србин је извршио геноцид” колективна осуда која као такву, не препознаје свјетско право.

– Када се изјави да неће бити Републике Српске, то да је човјек рекао прије 35 година то би чак било и могуће. Али, данас се свијет промијенио, живимо у апсолутно промијењеним условима и Република Српска ће да опстане. Идеја о опстанку Републике Српске је пропорционална њиховом настојању да врате филм, односно сат уназад и да нас врате у ’90. године, али то уопште више није тако. Јавио се нови хегемон у Кини, Русија је порасла у стару-нову војну силу – нагласио је Кустурица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести