НОВОСТИ

Љубав јача од мржње: Српска прославила 32. рођендан

10/01/2024

Република Српска је стабилнија, јача и слободнија него икад порука је са обиљежавања Дана Републике.

 

 

Српска је свој 32. рођендан дочекала спектакуларније него икад.

Десетине хиљада окупљених показало је слогу, осјећај припадности и поштовање. Предсједник Српске истиче да је поносан на свој народ који је одувијек био на правој страни историје.

“Ово је Република Српска организована, дисциплинована, која себе воли, воли мир који има, воли своје пољане, планине, воли своје улице и градове, Република која је наша, која нема намјеру и не жели никоме ништа лоше. Република која слави свој рођендан – 9. јануар“, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Српска је израз вјековне тежње српског народа да живи у слободи, правди и миру, порука је Патријарха СПЦ. Поручио је да од других не тражимо да се одрекну себе, само желимо да задржимо наше.

“Ми ни од кога не тражимо да слави како мисли да треба да слави, ми никоме ако смо Христови и ако смо православни и ако смо своји, нећемо и не смијемо наметати свој модел живота, али у исто вријеме, ни по коју цијену и ни на који начин не можемо се одрећи своје славе јер би то значило да се одричемо своје вјере. То би значило да се одричемо себе“, рекао је његова светост патријарх српски Порфирије.

Честиткама су се придружили и градоначелници и начелници општина широм Српске уз поруку да не смијемо заборавити оне који су своје животе уградили у њене темеље.

Док су се српске тробојке вијориле, а оркестар свирао више од 3.000 учесника и на хиљаде грађана још једном је показало како се на миран и достојанствен начин воли отаџбина и како је њихова љубав јача од било чије мржње.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести