НОВОСТИ

Младић: Сви Срби да ојачају међусобне односе и сарадњу

05/06/2024

Дарко Младић, син некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске, рекао је да је предстојеће одржавање Свесрпског сабора у Београду сјајна идеја у оквиру које Срби у Републици Српској, Србији и региона треба да ојачају међусобне односе, сарадњу и јединство, показујући властито опредијељење за мир.

Дарко Младић

Младић је рекао Срни да је оно што би се на том плану требало односити на Србе у Српској у складу са Дејтонским споразумом, односно да Срби са обје стране Дрине имају право да сарађују у оквиру са Споразумом о специјалним паралелним везама.

 

– Србија и Српска /на Сабору/ желе да учврсте и јачају међусобне односе и сарадњу у оквиру Дејтона, те покажу своје јединство, опредјељење за мир и рјешавање нагомиланих проблема због бројних негативних акција и дјеловања различитих фактора према том мировном споразуму… И да једноставно Срби на најбољи начин, кроз културну и сваку другу позитивну сарадњу, допринесу развоју односа Српске и Србије као и мира у региону – истакао је Младић.

 

Он је нагласио да његов отац Ратко, због својих здравствених проблема, није сада у стању да размишља о овим темама.

 

– Он је врло, врло слаб и нисмо уопште били у прилици да причамо на наведене теме – каже син генерала Младића.

 

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић најавили су за 8. јун Свесрпски сабор у Београду на којем ће, између осталог, бити потврђено јединство српског народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести