НОВОСТИ

Нешић: Радимо на разбијању организованих група за кријумчарење миграната

28/02/2024

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић потврдио је информације, које су пренијели хрватски медији, да на подручју Бихаћа дјелује шест организованих, наоружаних банди кријумчара људима, те да се интензивно ради на њиховој неутрализацији.

 

 

– То је информација са којом ми већ дуже вријеме располажемо и то је у ствари наша информација коју су из Управе за границу Хрватске подијелили медијима. Наше безбједоносне агенције већ су радиле на том плану. Одређени број лица је ухапшен, а за један број њих ће бити извршена екстрадиција у земље потраживања. Такође, наше безбједоносне агенције ће у наредном периоду неутрализовати било какву могућност угрожавања безбједности грађана али и миграната било гдје на територији БиХ – рекао је Нешић за Аваз.

 

Тешко је процијенити укупан број припадника организираних криминалних група, али Нешић прецизира да је до сада ухапшено више од десет особа, од којих неке тражи Србија.

 

– Имамо добру сарадњу са полицијом Србије и Хрватске и заједно с њима радимо на неутрализацији криминалних група састављених од миграната који су наоружани. У наредном периоду извршићемо нове акције и имаћемо резултате. Нажалост, мигрантска криза је погодовала развијању “бизниса” кријумчарења људи и за то се узимају новчани износи који нису тако мали. То представља нову грану организованог криминала – истиче Нешић.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести