НОВОСТИ

Носовић: Циљ је унаприједити статус Савеза логораша

13/11/2023

Анђелко Носовић је недавно добио повјерење Скупштине Савеза логораша да и наредне четири године предводи ову асоцијацију.

Током те четири године Носовић има одређене планове за своје чланове у новом мандату.

 

Истакао је да су грађани препознали намјеру законитости и препознали су борбу за повољнију могућност за функционисање.

 

– Ми смо исувише инфериорни у односу на све друге организације, ми смо поднијели много мука и тортура, а ова организација није довољно вреднована – каже Носовић.

 

Кaже да човјек који је провео вријеме у логору нема никаве предноси и повластице, и привилегије ни по питању пензија, здравства, а ни по питању стамбеног рјешења.

 

– То је тако, јер немамо закон о савезу логораша. Покушаћемо да та популација добије привилегију ослобађања партиципације при лијечењу. Јер, желимо да олакшамо живот и процес лијечења чланова Савеза логораша – рекао је Носовић у нашем Јутарњем програму.

 

Овим путем Носовић је позвао све логораше да се пријаве у своје организације савеза логораша да се направи списак и да се активно захтјева од органа и министарства да се то испуни и објезбиједи.

 

Носовић додаје да сарадња са институцијама Српске прије није била сјајна, те да су временом створили хармонију и један лијеп и уважавајући однос.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести