НОВОСТИ

НСРС о извјештају о раду Комисије за концесије Републике Српске

28/05/2024

Посланици Народне скупштине Републике Српске разматрају извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2023. годину. Посланици су претходно разматрали извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2023. годину.

НСРС

Пренос сједнице можете пратити на РТРС плус и нашем порталу.

 

У току је пауза.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је данас да је стопа криминалитета у Српској најмања у региону.

 

– Допринијели смо у свом раду знатном повећању откривености кривичних дјела у прошлој години и учинићемо све да одржимо задовољавајуће стање безбједности у свим областима – рекао је Каран.

 

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Игор Жунић рекао је да је Република Српска безбједан простор, те да је Министарство унутрашњих послова један од најважнијих стубова очувања Српске.

 

– МУП, који одговорно ради и треба га кадровски и у сваком смислу јачати, јесте један од стубова очувања грађанске имовине, безбједности и уставног поретка Српске – рекао је Жунић.

 

Опозициони посланици су оцијенили да би МУП и друге институције требали да посвете далеко више пажње сузбијању кривичних дјела која се односе на корупцију и најтеже облике привредног криминала.

 

На дневном реду су и извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2023. годину, те годишњи извјештаји за прошлу годину Омбудсмана за дјецу и Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

 

Посланици разматрају и годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за прошлу годину, информацију о одлукама о помиловању у 2023. години, као и информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током 2023. године.

 

На дневном реду је и приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске код Развојне банке Савјета Европе по пројекту реконструкције, изградње и опремања објеката четири психијатријске установе Српске.

 

Посланици разматрају и приједлог одлуке о давању сагласности за отуђење покретне имовине – службених возила Јавном предузећу Радио-телевизији Републике Српске, као и Приједлог закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести