НОВОСТИ

ОБИЉЕЖАВАЊЕ 21. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ КОМАНДАНТА 1. КРАЈИШКОГ КОРПУСА ВРС ГЕНЕРАЛА МОМИРА ТАЛИЋА

26/05/2024

Данас, 26. маја 2024. године, у Горњој Пискавици, Организација старјешина Војске Републике Српске, по трећи пут је организовала обиљежавање годишњице смрти генерала Момира Талића.

 

 

Поред чланова породице генерала Талића, многобројних припадника Војске Републике Српске и гостију, на овом скупу присуствовала је и бројна делегација Покрета „Одбрана Српске“, на челу са предсједником Покрета др Дарком Матијашевићем.

Послије полагања вијенаца на гробу покојног генерала, одржан је парастос код спомен бисте генерала Талића, након чега је обављено полагање вијенаца и обраћање сина генерала Талића, званичника Града Бања Лука, начелника штаба 1. крајишког корпуса – генерала Бошка Келечевића, организатора скупа, а испред институција Републике Српске присутнима се обратио предсједник Народне Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Заједнички закључак је да је генерал Талић дао велики допринос одбрани Републике Српске, као и да је неопходно младе генерације упознавати са жртвом коју су дали погинули борци ВРС у одбрани Републике Српске и неопходности њене одбране, како у овом актуелном тренутку, тако и у будућности.

Након овог за све присутне организован је заједнички ручак.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести