НОВОСТИ

Обиљежена 31 година од погибије пуковника Милана Јовића

09/02/2024

У Доњој Трнови код Угљевика данас је обиљежена 31 година од погибије команданта Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске пуковника Милана Јовића.

На мјесном гробљу у Доњој Трнови гдје је сахрањен пуковник Јовић служен је помен, а такође и испред спомен-обиљежја у Доњој Трнови гдје су исписана имена пуковника Милана Јовића, 18 погинулих бораца и шест цивилних жртава рата са тог подручја.

 

Почетком ратних дејстава 1992. године пуковник Милан Јовић вратио се са хрватског ратишта у свој родни крај и одмах ступио на дужност у Војску Републике Српске.

 

Именован је за команданта Прве мајевичке бригаде и на том мјесту остао до погибије у фебруару 1993 године у мјесту Билалићи.

 

Наша дужност и обавеза је да његујемо сјећање на хероја српског народа пуковника Јовића и све јунаке који су живот дали да би Срби на овим просторима живјели у слободној Републици Српској, истакао је предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић.

 

Пуковник Милан Јовић је постхумно одликован орденом Немањића , у центру Угљевика 2018 године изграђен му је споменик, а у његову част општина Угљевик са локалном Борачком организацијом организује манифестацију “Јовићеви дани”.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести