НОВОСТИ

Организација старјешина: Српски народ и Српску у прослави 9. јануара неће спријечити пријетње НАТО алијансе

08/01/2024

Српски народ и Републику Српску у прослави 9. јануара неће спријечити пријетње НАТО алијансе надлијетањем и прелетом злочиначких Ф-16 авиона, нити ће их уплашити, јер, као што они знају ко је испод њих, тако и Срби знају ко је изнад њих, поручили су из Организације старјешина Војске Републике Српске.

 

 

Из Организације су напоменули да ће Српска Дан Републике – 9. јануар ове године обиљежити са много више патриотизма и љубави него икада до сада, упркос бројним пријетњама и провокацијама “страног фактора у БиХ и босанско-херцеговачких бошњачких јастребова”.

Старјешине наглашавају да Српску неће уплашити ни свих 20 корпуса предвођених министром унутрашњих послова Федерације БиХ Рамом Исаком, којима планира напасти Републику Српску.

– То су само пусти снови напуханог ратног хушкача, који ће издувати прије него што построји и 10 “алахових ратника”, будући да је ријеч о ортодоксном дилетанту и војном незналици, коме у његовим намјерама неће помоћи ни злочиначки Ф-16 – саопштено је данас из Организације.

Из Организације су напоменули да српски народ и Републику Српску неће уплашити ни најновије, као ни раније пријетње, како кажу, несуђеног буџетског милијардера, министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза.

– Хелез сада пријети да ће “његове службе” будно пратити и санкционисати сваког припадника Оружаних снага БиХ, који се прикључи прослави Дана Републике Српске. Очито да нема појма шта се претходних дана догађало у “његовом министарству”, чија комисија је утврдила да не постоји одговорност припадника ових снага који су учествовали у обиљежавању Дана Републике прошле године”, указали су у Организацији.

У саопштењу су напоменули да пријетње авантуристе Кристијана Шмита и америчког амбасадора Мајкла Марфија одбијају се од Републике Српске као таласи од стијена и једног дана ће се и сами разбити, управо као и морски таласи.

Старјешине сматрају да су Република Српска, њена имовина и институције светиње које морају бити чуване, брањене и одбрањене јер без имовине и институција нема Српске, а без ње нема слободе српског народа, што ће бити главна порука овогодишњег обиљежавања Дана Републике.

– Српски народ и Република Српска, која је створена у миру, очувана у рату и свих 28. година послије рата, и даље ће славити свој Дан и слати поруке мира и позиве на договор три конститутивна народа и два ентитета о развоју и постојању БиХ у будућности. Уколико БиХ жели постојати, канцеларија ОХР-а и странци у институцијама БиХ морају постати прошлост – закључили су из Организације старјешина.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ. Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести