НОВОСТИ

Остојић: Они који су српску дјецу бацали на бајонете данас срамно оптужују србе

23/05/2024

Резолуција о Сребреници сраман је чин удара на читав српски народ и на све невино пострадале, изјавио је предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић.

 

 

– О снази резулуције свједочи чињеница да ће је данас предложити припадница народа који је у Другом свјетском рату убијао стотину српске дјеце за једног погинулог њемачког војника, који је у Крагујевцу изводио дјецу из школских клупа, стављао их пред митраљезе и убијао – нагласио је Остојић.

 

За њемачки народ он каже да је починио и помогао да се почине страшни злочини, истичући злочине на подручју Козаре, Херцеговине и Подриња, одакле су Србе слали у логоре као што је био Јасеновац.

 

– Коспонзори резолуције, Хрвати и муслимани, из мајчиних су наручја отимали дјецу, бацали их увис и дочекивали на бајонете. Коспонзори и они који протежирају резолуцију су и Американци и Енглези и требало би сатима причати о свим злочинима које су они починили кроз историју – навео је Остојић.

 

Према његовим ријечима, једини геноцид који се десио на овим просторима је геноцид над српским, јеврејским и ромским народом који је починила Независна држава Хрватска.

 

– Српски народ никада није био агресорски, водили смо одбрамбене, отаџбинске ратове и без обзира какав исход гласања о резолуцији буде истина је да Срби нису геноцидан народ, него народ над којим је почињен геноцид – истакао је Остојић.

 

Он каже да су Срби слободарски народ који је кроз читаву историју ратовао само за слободу и одбрану вјековних огњишта.

 

– Немамо чега да се стидимо, протекли Одбрамбено-отаџбински рат је вођен да би се спријечио геноцид који нам се десио у Другом свјетском рату – поручио је предсједник Борачке организације Републике Српске.

 

Остојић каже да је у протеклом рату било злочина на свим странама, али да нико не одговара за злочине над српском дјецом, женама и старцима, да за убиства и страдање српских жртава нема правде и пита свјетску јавност – када ће другу страну у протеклом рату у БиХ осудити због стравичних злочина над српским народом.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести