НОВОСТИ

Радановић: Постоје злоупотребе на основу којих Срби остају без имовине у ФБиХ

04/03/2023

Права Срба у Федерацији БиХ масовно се и континуирано крше тако што им се уништава и одузима имовина – рекао је предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић, гостујући у Јутарњем програму РТРС телевизије.

 

 

Говорећи о заштити имовине Срба у Тузланском кантону навео је до рата живјело 83.000 Срба и додао да су Срби тражећи своја права и права своје породице многи у ФБиХ наишли на отпор.

– Постоје злоупотребе на основу којих Срби остају без имовине у ФБиХ, каже Радановић и истиче да би Срби требало да траже своја права и да се нађе начин за рјешавање њиххове имовине.

Он је додао да им се странке најчешће обраћају ради пружања општих информација о успостави и замјени земљишне књиге, замјени катастарских евиденција, ради правних савјета у вези са започињања оставинских поступака и поучавања о правима која се уписују у земљишну књигу и у катастар.

Подсјећамо, у Бијељини је одржано предавање у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ за сва лица која посједују непокретности која се налазе на територији Тузланског кантона, односно на територији Федерације БиХ.

Остале Вијести