НОВОСТИ

Рајилић: Важно то што Русија разумије дешавања у Сребреници 1995. године

11/06/2024

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да је важно то што Русија у потпуности разумије дешавања у Сребреници 1995. године и истакла да породице српских жртава годинама указују да број страдалих Бошњака у Сребреници није тачан, већ је политички фабрикован.

Божица Живковић Рајилић

Рајилићева је навела да су подаци о броју страдалих Бошњака у Сребреници фалсификовани.

 

– И сами Бошњаци су говорили након рата да није убијено толико Бошњака. Ради се о смишљеном и договореном броју страдалих како би Бошњаци од себе направили жртве, јер су САД тражиле разлог за НАТО бомбардовање Републике Српске” -указује Рајилићева.

 

Она је истакла да је Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године реално и непристрасно сачинила коначан извјештај о тим догађајима.

 

– Број страдалих Бошњака у Сребреници сигурно је мањи од броја страдалих Срба и попаљених српских села на подручју општине Сребреница – истакла је Рајилићева за Срну.

 

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је број страдалих Бошњака у Сребреници фалсификован и недоказив, као и да извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године представља нов, непристрасан поглед на трагичне догађаје за вријеме сукоба у БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести