НОВОСТИ

Српска не дозвољава уплитање странаца

30/01/2024

Умјесто да договарамо оно што смо усагласили у другом ентитету почињу сада да се баве питањима која су тешка и другачије се рјешавају, а све под притиском америчке амбасаде. Уплитање странаца у Српска неће дозволити. Па се тако ни Устав Бих не треба мијењати по наруџби, већ по унутрашњем консензусу и када се за то стекну услови, јасан је Ненад Стеванић. А те услове не може да прописује ниједна амбасада већ договор политичких представника.

 

 

“Ми смо за то да спроведемо договор о коме смо постигли сагласност а не да тражимо неке нове договоре за које знамо да нема сагласности, укључујемо опозицију за коју знамо да неће доћи, да бисмо испуњавали жеље страном фактору коме никада није био у интересу договор унутар БиХ”, каже предсједник НСРС Ненад Стевандић.

Нити ће икад бити. Њихов циљ је да промијене структуру Дејтонског споразума и оно што су наметали и под присилом доносили овдје ставе у Устав,  каже Милорад Којић. Проблем је што су бошњачки политичари недосљедни када треба да покажу своје мишљење, што се показало више пута.

“Овдје имамо врло јасну ситуацију  да су представници Тројке након састанка у Лакташима и договора у Лакташима и након саопштења америчке амбасаде рекли “ух, ми смо изгледа погријешили требали смо се консултовати шта ћемо прихватити”, па се онда накнадно отишло у америчку амбасаду и сазивају некакве састанке који су јуче доживјели фијаско”, каже Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Свако мијешање странаца само је један у низу доказа да БиХ није самостална и суверена земља, кажу у Српској. У другом ентитету никако да схвате да поступање до диктату и жељама странаца све више умањују способност самосталног одлучивања и на тај начин стварају дугорочне негативне посљедице за било који вид заједништва.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести