НОВОСТИ

Стевандић: Демонстрације посљедња шанса оних којима смета српска стабилност

25/12/2023

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да демонстрације праћене насиљем у Србији представљају посљедњу шансу оних којима смета српска стабилност, јака држава и економија, те трансформација земље геополитичког лидера региона.

Стевандић је навео да демонстрације које су у Србији требале да дестабилизују државу, омогуће насилно заузимање институција и проглашавање побједе оних који су изгубили изборе, представљају понашање које је препознато у Републици Српској као нешто што је лоше.

 

– Али, ван нас то је посљедња шанса свих оних којима смета српска стабилност, јака држава, опремање војске, стабилна економија и формирање геополитичког лидера региона. Према томе, то је њима посљедња шанса да то прекину и да добију послушничку Србију која растура фабрике, властиту војску и слиједи политичку агенду геополитичких центара моћи – истакао је Стевандић.

 

Он је навео да је потпуно јасно да организатори протеста више немају времена, да ће правити бројне грешке, а да се свијест народа у Србији све више окреће ка државотворном облику размишљања.

 

– Потпуно сам сигуран да су ово кључни дани за Србију у наредних неколико дана. Или држава или провинција – истакао је Стевандић за Срну.

 

Одговарајући на питање о наводима о гласачима из Републике Српске који су гласали на изборима у Србији, Стевандић је рекао да је и то дио исте агенде завађања Срба.

 

– То је таргетирање нас из Републике Српске јер смо постали фактор. Како ми утичемо на изборе у Србији? То што ми говоримо, то су ријечи образованих и озбиљних људи које се допадају многима људима у Србији и онда то што ми кажемо утиче на изборну вољу грађана, а поготово када нас неко нападне као што су нас напали, да кажемо, ти другосрбијански агенти или тај иделошки центар “круга двојке” то је створило велики одговор Србије. Зато су избори такви, тако да је моћ Републике Српске велика – рекао је Стевандић, наводећи да се у Србији добро разумије оно што се изговори у Републици Српској.

 

Демонстранти и посланици листе “Србија против насиља” покушали су синоћ насилно да уђу у зграду Скупштине града Београда. Након што су разбили стакло на вратима, задржале су их полицијске снаге на улазу у зграду.

 

За данас су најавили блокаду институција и саобраћајница у Београду.

 

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је грађанима да не брину, да је држава озбиљна и да ће се супротставити свима који у овоме виде прилику да униште Србију и изборну вољу грађана који су светиња.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести