НОВОСТИ

Стевандић: Нова резолуција о Сребреници усмјерена на дестабилизацију БиХ

10/03/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да покушај Бошњака да у Савјет безбједности УН прогурају нову резолуцију о Сребреници може само допринијети дестабилизацији БиХ, те напоменуо да од тога ни Бошњаци неће имати никакве користи.

 

 

Стевандић сматра да се Бошњаци враћају старим методама и спиновима, користећи то као жетон у будућој сатанизацији Срба.

 

“Они виде да истиче вријеме тој политици коју су спроводили посљедње три или четири године, а да нису постигли озбиљне ефекте против Републике Српске, као и да је расположење народа у Српској такво да би, уколико буде још притисака, дошло до дисолуције БиХ”, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да ће, ако је једина политика бошњачког народа да прави спинове око Сребренице и да на основу таргетирања Срба преко Сребренице даље усложњава односе у БиХ, то сигурно лоше утицати на будућност БиХ.

 

“А, мишљење о томе у Републици Српској и у великом дијелу свијета гд‌је Српска допире се сигурно неће промијенити. Вета на ту, као и на друге теме, као што је покушај да се од Срба направи геноцидни народ, већ постоје”, напоменуо је Стевандић.

 

“Вечерње новости” су дошле до сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништва БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН у априлу.

 

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да се активности амбасадора при Сталној мисији УН Златка Лагумџије спроводе без сагласности Предсједништва, те указала да у БиХ годинама постоји злоупотреба када је ријеч о спољнополитичком д‌јеловању.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести