НОВОСТИ

Свечана академија ће показати визије развоја Српске; Очекује се најбоље издање до сада

08/01/2024

Република Српска, која је настала 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ, прославља свој 32. рођендан. И ове године, још раскошније, богатије. Обиљежавање рођендана наше Републике почиње данас, а наставља се сутра бројним програмима. Главни сегменти обиљежавања биће помени оним најзаслужнијима за настанак и одбрану Српске, као и свечана академија, те пријем, као и сутрашња додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и нарочито свечании дефиле, те концертима, представама и другим пригодним садржајима – широм Српске.

 

 

Генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац истакла је да ће кроз свечану академију бити приказана четири сегмента континуитета српског народа на овим просторима.

– Показаћемо и визије развоја Српске – навела је Пајић Баштинац у Јутарњем програму РТРС-а.

Истакла је да ће свечани дефиле, који ће бити одржан сутра, бити другачији него прије.

– Биће праћен свјетлосним ефектима. Имаћемо и 200 дронова који ће показати визуале Српске. Очекујемо величанствен дефиле и позивам све грађани буду са нама сутра – изјавила је Пајић Баштинац.

Композитор Младен Матовић каже да је веч 12 година музички уредник свечане академије.

– Имаћемо у једном тренутку 130 учесника. Све смо упаковали на један одличан начин и очекујем најбоље издање свечане академије до сада – поручио је Матовић у  Јутарњем програму.

Остале Вијести