НОВОСТИ

У петак сусрети званичника, у суботу Свесрпски Сабор

06/06/2024

У суботу, 8. јуна, у Београду ће бити одржан Свесрпски Сабор на којем ће, како је раније речено, бити потврђено јединство српског народа.

 

 

Према званичном протоколу, у петак послије подне на граничном прелазу Рача предвиђен је сусрет предсједника парламената Републике Српске и Републике Србије Ненада Стевандића и Ане Брнабић, предсједника влада Радована Вишковића и Милоша Вучевића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, а по његовом окончању предвиђене су изјаве за медије.

У вечерњим часовима у Ловачкој кући поред Виле “Мир” у Београду биће одржан састанак премијера Вишковића и Вучевића, којем ће присуствовати и потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин.

У суботу у Храму Светог Саве биће служена литургија, а у Палати Србија почеће састанак највиших званичника Републике Српске и Републике Србије.

Предвиђена је и заједничка сједница влада Републике Српске и Републике Србије у Палати Србија, након које ће бити одржана конференција за новинаре.

Планиран је и састанак делегација парламената у Народној скупштини Србије. Пријем за народне посланике Републике Српске предвиђен је у Народној скупштини Србије.

На Тргу Републике наступиће културно-умјетничка друштва из Српске и Србије.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести