НОВОСТИ

Вишковић: МУП Српске предузима мјере ради спречавања евентуалног терористичког напада

24/10/2023

Министарство унутрашњих послова Српске предузима потребне мјере с циљем спречавања евентуалног терористичког акта, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

 

 

Он је напоменуо да су италијанске безбједносне службе процијениле како су могући терористички напади на простору Европе, оцијенивши да је то могуће јер постоје људи који су учествовали на ратиштима на Блиском истоку.

Вишковић је нагласио да је данас пренио шефу Делегације ЕУ Јохану Сатлеру да за МУП Српске није обавезујући позив министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића да се у БиХ подигну мјере безбједности на виши ниво због бојазни од евентуалног преливања кризе са Блиског истока, али да уважава тренутну ситуацију и предузима потребне мјере.

– Министар безбједности нема надлежност да наредбодавно тражи поступање неких других безбједносних агенција у БиХ, али уважавајући тренутно стање и могућност МУП предузима потребне акције колико је могуће да спријечимо да се деси неки терористички акт – рекао је Вишковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести