НОВОСТИ

Вишковић-Рутковски: Реализовати нове пројекте

14/03/2024

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са регионалним директором Свјетске банке Михaлом Рутковским.

 

 

Током састанка, размотрене су активности на реализацији више актуелних пројеката, подржаних од стране Свјетске банке.

– Изражено је обострано задовољство резултатима реализованих пројеката у области подршке новом запошљавању, те размотрени кораци које је потребно преузети у погледу реализације нових пројеката – саопштено је из Владе Српске.

Рутковски је поздравио напоре Владе Српске на изради социјалне карте, истичући да је регистар социјалних давања од изузетне важности за сваку земљу, те пренио спремност Свјетске банке да пренесе своја искуства и праксе које имају по питању реализације сличних пројеката на којим су били ангажовани у другим земљама.

Вишковић је истакао да Влада Српске активно ради на изради социјалне карте и да је жеља да се креира ефикасан регистар социјалних давања који ће идентификовати кориснике којима је потребна асистенција система.

Премијер Српске пренио је, такође, и да се, у оквиру здравствене реформе ради на превођењу домова здравља на трезорски систем пословања, те да би до краја ове године требао бити окончан овај посао, у дијелу који се односи на домове здравља.

Такође, наглашено је да је пројекат ревитализације Жељезница Републиуке Српске примјер добре сарадње са Свјетском банком чија реализација је дала много бенефита у развоју овог ресурса.

Током састанка, представници Свјетске банке исказали су интерес за реализацију новог пројекта из области здравствене заштите, а, кад је ријеч о саобраћају, пренијели су спремност ЕУ да подржи израду техничке ревизије у вези пројекта изградње саобраћајнице Фоча – Шћепан Поље.

Састзанку су присуствовали и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар рада и борачко инвалидске заштите Данијел Егић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести