НОВОСТИ

Вишковић: Страдање 12 беба један од најпотреснијих догађаја протеклог рата

21/05/2024

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је поводом обиљежавања 32 године од страдања 12 беба у Клиничком центру Бањалука усљед недостатка кисеоника, да је то један од најпотреснијих догађаја током Одбрамбено-отаџбинског рата.

 

 

– Када се осврнемо на то вријеме, не можемо, а да се с огромном тугом не присјетимо смрти 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника. Не можемо да се не присјетимо недостатка хране, лијекова и горива у Крајини. Исто тако не можемо ни да заборавимо безосјећајност међународне заједнице која није дозволила ниједан хуманитарни лет до Бањалуке да би се допремили лијекови и кисеоник за новорођенчад у бањалучком породилишту – рекао је Вишковић.

Он је истакао да су били узалудни сви апели који су тада упућени међународној заједници за помоћ или одобрење хуманитарних летова за Крајину, како би се спасили животи беба.

– Међународна заједница нам је тада показала своје лице, на којем су се огледали ароганција и цинизам. Ево и данас, 32 године послије, гледамо то исто лице међународне заједнице и нападе на српски народ. Зато не смијемо заборавити и зато не можемо опростити – рекао је премијер Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести