НОВОСТИ

Владајућа коалиција једногласно подржала буџет

29/11/2023

У Бањалуци је одржан састанак владајуће коалиције у Републици Српској о буџету.

 

 

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да је лидере владајуће коалиције упознао са буџетом за наредну годину у оквиру консултација.

Он је најавио да ће у петак бити одржана сједница Владе на којој ће бити утврђен буџет и економска политика и да ће након тога бити упућени у Народну скупштину на разматрање.

– Оквир буџета за 2024. годину је 5,735 милијарди КМ и већи је за 212 милиона у односу на ребаланс за 2023. годину, а у односу на буџет за ову годину већи за 352 милиона – рекао је Вишковић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је коалиција једноглсно подржала буџет и да нема ниједне препреке за његово усвајање.

– Премијер и министарка финансија обавили су све неопходне консулатације и имамо њихову готово једногласну сагласност – навео је он.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић очекује да ће посланци у НСРС подржати буџет за наредну годину.

– За реализацију овог буџета биће неопходна дисциплина провођења у свим ресорима и у свим пројектима који се буду радили и договорили смо данас да посебно пратимо све радове који су финансирани или везани за овај буџет – навео је он.

Предсједник СП Петар Ђокић навео је да подржава буџт и да ће се борити за повећање економских активности како би он био остварен.

Дико Цвијетиновић из Народне партије Српске рекао је да ова странка такође подржава буџет.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је обезбијеђена фискална стабилност у Српској и поред свих блокада на међународном плану којем је изложена.

Он је најавио усвајање буџета у првој половини децембра, рекавши да ће сједница НСРС бити одржана између 12. и 15. децембра.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести