НОВОСТИ

НСРС о Приједлогу закона о заштити језика и ћириличког писма

15/09/2021

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас на посебној сједници Приједлог закона о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличког писма, по хитном поступку.

 

Народна скупштина Републике Српске

 

Приједлог овог закона једина је тачка дневног реда 21. посебне сједнице заказане за 12.00 часова, најављено је из Народне скупштине Српске. Пренос сједнице Народне скупштине Српске пратите на РТРС и нашем порталу.

Иницијатива о усвајању Закона потекла је од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

Приједлог предвиђа ширење круга субјеката који су у обавези да користе ћириличко писмо, као и стимулативне мјере које су усмјерене на приватни сектор, односно олакшице за оне који се одлуче да у свом раду и пословању користе ћириличко писмо.

Приједлог закона о употреби српског језика у јавном животу и заштити и очувању ћириличког писма данас би требало да усвоји и Скупштина Србије.

У Народној скупштини Републике Српске, у сусрет посебној сједници парламента, отворена је и изложба најљепших ћириличких рукописа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести