НОВОСТИ

Додик: Неодговорно и незаконито понашање Поџића (ВИДЕО)

08/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да неодговорно и незаконито понашање министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића апсолутно јасно показује да ниједно српско право и интерес у БиХ неће бити уважени.

 

Милорад Додик

 

Додик је рекао да је за Србе било важно да на овим просторима буде одржана заједничка војна вјежба Оружаних снага и Војске Србије, али да Поџићева одлука да забрани, односно одгоди војну вјежбу на Мањачи, у суштини представља потпуно одгађање.

Додик је поновио да је ова одлука формално-правно неважећа и да у Уставу БиХ пише да се одбраном искључиво бави Предсједништво БиХ.

Подсјетио је да је Предсједништво донијело одлуку о одржавању вјежбе, те да министар није могао сам да је одгоди.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ

 

– То је могло Предсједништво и то су могла, уз сагласност Предсједништва, учинити ова тројица /министар и два замјеника/ у Министарству одбране. Сада се поставља се питање да ли ми да живимо у земљи у којој се тако крше прописи. Али, игнорисање чињенице да је један министар то учинио свакако нас доводи у позицију да морамо ми да објашњавамо, а не он – истакао је Додик.

Он је рекао да је зато исправно то што је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија покренуо питање Поџићевог опозива.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести