НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Да ли се опозиција у Српској обраћа бирачима или сарајевским одабирачима?

24/10/2021

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ истакла је да пратећи актуелне изјаве и активност представника опозиционих странака СДС-а, ПДП-а и пратећих странчица, тачније њихових руководстава, не може а да се не стекне утисак тешке, бремените сервилности и полтронства ових структура према политици која у континуитети некријући ради на разарању уставне структуре БиХ, правећи ову земљу само по вољи бошњачке политике.

 

Сњежана Новаковић Бурсаћ

Сњежана Новаковић Бурсаћ

– Настрану то што немају државничког капацитета, што неће, не знају, не смију или им не дају да у овом тренутку стану уз бок политици заштите уставних и темељних принципа на којима БиХ једино може да опстане и функционише, помало изненађује то да отоврено, уиграно и хорски са квази-грађанским и другим представницима политичког Сарајева конструишу тзв. афере, помињу сукобе и рат, вријеђају и омаловажавају директно изабране представнике српског народа, а посредно и народ који их је изабрао, одвлачећи пажњу и енергију са кључних политичких тема у овом тренутку и избјегавајући да искажу јасан став – истакла је Новаковић Бурсаћ за Срну.

Имајући на уму с коликим жаром и одушевљењем их прате федерални медији, Новаковић Бурсаћ је рекла да човјек не може а да се не запита којим се то они бирачима обраћају, односно, да ли се ти људи обраћају бирачима или сарајевским одабирачима пожељних структура из Републике Српске?

– Ономе ко имало познаје прилике и неприлике у овој земљи одговор је јасан – ово друго – истакла је Новаковић Бурсаћ.

 

Она је навела да би, послије свих одлука високих представника и одлука Уставног суда БиХ које су усмјерене искључиво на разградњу и растакање надлежности Републике Српске, било логично да као могућа политичка алтернатива грађанима појасне следеће:

 

– Зашто у континуитету не подржавају закључке Народне скупштине по овим питањима? Шта би то они конкретно урадили да са у позицији? Да ли и даље мисле да је на примјер усвајање механизма координације који адекватно не препознаје Републику Српску “европски пут”? Како је могуће да ништа нису научили из заједничких грешака на које су све наше политичке странке биле принуђене у неким периодима? Знају ли да је прављење некаквих спискова за санкције или политички “одстрел” нешто што народ презире, као што презире полтроне и бескичмењаке”.

– Позивам патриотске и разумне људу у оквиру тих странака да пруже одговарајући отклон од овакве политике јер борба за власт и позиције треба да се ради на изборима и ту нека побиједе бољи људи, програм и резултати, али мора да се има на уму следеће – уколико Република Српска остане без својих овлаштења, са могућношћу да на политичке процесе и одлуке суштински утичу неизабрани страни држављани, било као високи представници и судије Уставног суда, сваки будући изборни побједник ће у суштини бити губитник јер ће водити земљу без стварне моћи управљања и могућности утицаја на процесе битне за Републику Српску и наш народ што сигурно неће водити никаквом опстанку и порсперитету, него управо супротно – закључила је Новаковић Бурсаћ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести