НОВОСТИ

Павић: Уши опозиције у Српској отворене само за западне амбасаде

15/10/2021

Политички аналитичар Александар Павић оцијенио да реакције опозиције у Републици Српској на најаве и упозорења да западне силе раде на нестанку Српске показују да су уши опозиционара изгледа отворене само за оно што чују у западним амбасадама.

Александар Павић

Констатујући да је то жалосно, Павић је рекао Срни да представницима опозиције може да се нацрта да је Српска у опасности, али да то они неће прихватити, о чему свједоче и њихове сумње у тврдњу предсједника Србије Александра Вучића да најмоћније земље свијета раде на томе да Република Српска нестане прије прољећа.

– И без тог Вучићевог коментара, свако ко има очи да види и уши да чује могао је да схвати да се већ годинама ради на укидању Српске. Зато нам није потребан ни Вучић, нити било ко други дадођемо до тога – сматра Павић.

Према његовој оцјени, Вучић је на састанку са косовским Србима у Рашкој најзад назвао ствари правим именом.

– Он је био познат по томе да је, у најмању руку, био уздржан по питању коментарисања западне политике. Његова изјава изазвала је велику пажњу баш због тога што он нема обичај да се отворено замјера великим силама – указао је Павић.

Он сматра да Вучићева порука само показује да је догорјело, да су се напори ка укидању Републике Српске интензивирали и да ће и Србија бити притиснута.

Павић каже да то може да се схвати и у контексту Косова, гдје су, према његовој оцјени, нови притисци на српски народ и терористичке акције РОСУ-а исто тако уперени ка Србији да попусти и што се тиче питања Републике Српске.

– Јасно је да Запад појачава притисак. Ако сте у политичком животу Републике Српске, а не схватате да западне силе раде све да укину Српску, онда не да сте залутали у политику, него нисте способни ни да радите било шта друго – закључио је Павић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести