НОВОСТИ

Човић: Чувајте Републику Српску

01/02/2022

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић рекао је данас током обраћања посланицима Народне скупштине Републике Српске, да наставе чувати Републику Српску.

 

Драган Човић

 

– Чувајући повјерење између три народа у БиХ, наставите да чувате Српску – истакао је Човић на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о политичкој и економској ситуациј у БиХ.

Коментарисао је и посљедње преговоре у Неуму.

– На преговорима у Неуму о Изборном закону препознали смо игру о увођењу концепта грађанске државе, а теме које су тамо расправљане доћи ће на размишљање и у Српској – изјавио је Човић.

Нагласио је да је императив очување Устава БиХ, нагласивши да би отварање овог питања било крајње ризично за односе у БиХ, те да БиХ може преживјети само као земља три конститутивна народа.

Народне посланике је похвалио што чувају Републику Српску, али их је позвао и да оставе отворена врата и на друга два народа у БиХ.

– Републику Српску ћете најбоље заштити не само овдје него бранећи је у институцијама БиХ – додао је Човић.

Човић је рекао да су представници међународне заједнице сугерисали предсједнику СДА Бакиру Изетбеговићу, да дође на сједницу НСРС, али је такође истакао да су представници Венецијанске комисије, који су учествовали у преговорима, јасно потврдно говорили о концепту конститутивних народа, што су странке из ФбиХ, како је рекао хтјеле да не буде тема као питање дискриминације.

Што се тиче разговора, рекао је да у БиХ не постоји други излаз осим да се разговара и траже заједничка рјешења.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести