НОВОСТИ

Цвијановић: Напад на Гогановића – посљедица политичке и медијске хајке против Српске

18/01/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најоштрије је осудила напад на замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића и истакла да је то још један показатељ мржње и нетрпељивости која станује у Федерацији БиХ.

– Овакви инциденти су постали дио мрачне свакодневнице у ФБиХ, у којој један дан нападају повратнике, други дан пале и скидају са цркава српске заставе, трећи разбијају излоге на пекарама, а четврти дан нападају представнике у заједничким институцијама”, изјавила је Цвијановић за Срну упитана да прокоментарише напад на замјеника министра одбране Гогановића у Сарајеву уз узвике: “Живио бег Хелез – смрт Србину Гогановићу”.

 

Цвијановић је навела да је овај напад, као и бројни претходни, директна посљедица сарајевске политичке и медијске хајке усмјерене против Републике Српске и њених институција.

 

– Позивати надлежне институције у ФБиХ да реагују на овакве изливе мржње према Србима, нажалост, постало је бесмислено, јер управо у њима сједе највећи генератори србофобије. Умјесто да раде свој посао, представници надлежних федералних институција сваки други дан пријете Србима и Републици Српској, стављајући тако мету на чело јуче повратницима, данас Гогановићу, а сутра ко зна коме –  истакла је српски члан Предсједништва БиХ.

 

Остале Вијести