НОВОСТИ

Цвијановић: Не знам шта је Мехмедовића нанервирало, цитирала сам амерички “Вашингтон пост” а не неки просрпски лист

31/03/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је за Срну да не зна шта је Шемсудина Мехмедовића нанервирало у њеној изјави када је само цитирала амерички “Вашингтон пост”, а не неки локални, како би он рекао, “просрпски” лист.

 

 

На питање да прокоментарише Мехмедовићево мишљење да се на америчку “црну листу” не долази због, како каже, учешћа у “одбрани државе и народа”, већ због “криминала и корупције”, Цвијановић је одговорила да је то за санкције био само начин да укаже на “завјет ћутања и праштања”.

– И није он једини бошњачки политичар који се провлачи кроз америчке медије, извјештаје истраживачких центара, па и сајтове на примјер Стејт департмента и Министарства правде САД. Има тога и по Европи, па и на сајту пријатељског британског Би-би-си-ја којег можемо назвати свакако, само не просрпским медијем – истакла је Цвијановић.

Она је додала да је посебно занимљив њихов документарни филм из 2015. године, а ако га не избришу бранећи Мехмедовића, онда му препоручује да и то погледа.

– Лако је трабуњати о агресији, али се очито тешко бранити од оваквих ствари – нагласила је Цвијановић.

Она је рекла да Мехмедовићу може поручити још да његова прича о криминалу, корупцији и поткрадању народа служи само као неуспјешни спин којим жели да оптужбе и писања америчког “Вашингтон поста” представи као великосрпску пропаганду.

Остале Вијести