НОВОСТИ

Ђурђевић: Санкционишите нас све – ми прослављамо наш Дан Републике

14/03/2024

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да постоји нека симболика у томе да су представници Републике Српске санкционисани и стављени на црну листу баш Америке, зато што су учествовали у организацији обиљежавања Дана Републике под слоганом “Симбол слободе” и поручио да, ако је то разлог санкционисању, нека санкционишу све редом.

 

 

– Баш та слобода, најскупље плаћена у српском народу, је и наша највећа светиња. Слобода да сами уређујемо своје друштво онако како ми мислимо да треба, да обиљежавамо важне датуме из наше историје, поштујемо нашу традицију, обичаје наших предака, славимо славу… – навео је Ђурђевић.

Друга важна ријеч, истакао је он, која најбоље осликава карактер Срба је – инат.

– А, то значи да нас никакве лажне санкције, лажни високи представници, лажни колонијални управници неће застрашити ни спријечити у томе да наш Дан Републике обиљежавамо још јаче и снажније упркос свим притисцима и пријетњама – навео је он.

Ђурђевић је поручио да, ако је обиљежавање Дана Републике разлог за санкционисање, има још оних који су активно учествовали у обиљежавању Дана Републике.

– Санкционишите нас све – поручио је Ђурђевић на свом “Фејсбук” профилу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести