НОВОСТИ

Ковачевић: Никоме нећемо дозволити да напада Српску

17/11/2023

Никоме нећемо дозволити да напада и отима нашу државу Републику Српску, рекао је вечерас у Модричи Радован Ковачевић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

 

 

Ковачевић је на вечерашњем скупу “Граница постоји” поручио да сви грађани морају да знају да предсједник Републике Српске Милорад Додик није сам, те да је он легално изабран вољом грађана.

– Нашу Републику Српску брани наш предсједник Републике Српске, Милорад Додик, од оних који је нападају и атакују на Републику и који желе да отму наше воде, наше земљиште, шуме и осталу имовину и остала права – рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је Република Српска основана у миру и да од оснивања није прошао ни један дан да није нападана са циљем да је сломе и да Српска и српски народ на овим просторима нестану.

– Они који тврде да немају проблем са народом Републике Српске желе да народ у Српској не може да добије плате и пензије, али ми им овдје поручујемо да неће успјети, да ће плате и пензије у Републици Српској бити редовне и на вријеме. И да ће од наредне године поново да расту и плате и пензије и сва остала давања и да ће се у Републици Српској живјети све боље и боље – поручио је Ковачевић.

Ковачевић истиче да се други напад на Републику Српску спроводи преко  Уставног суда БиХ, у који су, како каже, довели троје страних судија који раде против Српске.

– Данас нам преко тог Уставног суда БиХ доносе одлуке које нису уставне, па тако кажу да воде у Републици Српској нису наше – рекао је Ковачевић.

Остале Вијести