НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Законима усвојеним прегласавањем српског члана биће пресуђено у ПС БиХ

10/10/2023

Законима који су усвојени прегласавање српског члана Предсједништва БиХ биће пресуђено у Парламентарној скупштини БиХ, изјавила је делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ.

 

 

Након што је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао да је Предсједништво данас усвојило приједлог закона о транспорту природног гаса, регулатору и унутрашњем тржишту у БиХ, Бурсаћева је истакла да је Бећировићу битно да се каже да је он предлагач, а не хаје много за коначан исход који у случају овог закона на крају неће бити позитиван.

– То је јасно свима, па и самом Бећировићу. То говори о његовој патолошкој амбицији да се политички позиционира као бошњачки лидер, а не о стварној жељи да се одређена област уреди и регулише – рекла је Бурсаћева за Срну.

Бећировић је навео да је ово први пут да један, како је рекао, “државни орган власти БиХ” предлаже законско уређење сектора природног гаса БиХ, те да је као предлагач овог закона аргументима доказао да је “међуентитетски транспорт надлежност БиХ”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести