НОВОСТИ

Шулић: Недолично понашање Дуратовића који не примјењује Пословник

13/03/2024

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да се потпредсједник Народне скупштине Српске Мирсад Дуратовић недолично понаша и да не познаје и не примјењује Пословник о раду парламента.

 

 

“Дуратовић није научио Пословник и не поступа по њему, те крши правила која примјењују остали потпредсједници и предсједник Народне скупштине Српске”, изјавио је Шулић новинарима.

Шулић, који је у претходном мандату обављао дужност потпредсједника Народне скупштине Српске, навео је да Дуратовић није поступао по члану 140 Пословника на основу којег се реплика или нетачан навод односе на претходну дискусију, а не да би се отварала нова тема.

Он је образложио да се обратио јавности због недоличног, некоректног и непрофесионалног понашања Дуратовића, који, како је рекао, након годину и по дана од када се налази на овој позицији не зна да тумачи скупштински Пословник који је написан на ћирилици и на латиници и прави спрдњу од Народне скупштине Српске.

Говорећи о пословању Олимпијског центра “Јахорина”, Шулић је рекао да је 106 дана трајало скијање, док су сва скијалишта у Црној Гори, осам скијалишта у Србији, те на Бјелашници већи дио сезоне били затворени.

“Ово показује да су инвестиције Владе Републике Српске у погледу осњежавања, проширења гондоле, капацитета гондоле и ски лифтова шестосједа биле оправдане, а и евидентан је и прилив новца путем туризма са подручја Јахорине”, истакао је Шулић.

Шулић је навео да је Република Српска у јануару имала 6.000 ноћења више него у истом мјесецу прошле године, који је исто био рекордан.

Он је рекао да је општина Пале у јануару прошле године имала рекордну уплату ПДВ-а и да све то говори да су инвестиције Републике Српске путем Олимпијског центра “Јахорина” биле оправдане јер су подигле привредну активност.

“На том подручју Српске данас имамо многе хотеле који се граде, а са поносом можемо рећи да се гради хотел од 36.000 квадратних метара за који је планирано да буде завршен до 2025. године”, истакао је Шулић.

Он је додао да многи приватни инвеститори долазе на Јахорину да граде смјештајне капацитете и улажу свој новац у Републику Српску, чиме запошљавају грађане сарајевско-романијске регије.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести