НОВОСТИ

Бубић: Јучерашње рочиште – симулација суђења

07/03/2024

Није било основа за раздвајање предмета против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића и једино рјешење је било да се поступци споје. То је, нажалост, једина исправна одлука Суда, рекао је адвокат предсједника Републике Српске Горан Бубић.

– Јучерашње рочиште, на које су позвана четири сједока, само је симулација суђења. Свједоци су били непотребни, јер одбрана није оспоравала доказе који су предочавани саслушањем једног свједока. Ријеч је о доказима који су објављени у Службеном гласнику, те их практично није ни требало посебно достављати – рекао је Бубић.

 

Подсјетио је да је јуче у својству свједока саслушан инспектор СИПА, који је и сам потврдио да је то било једно неубичајено убрзање поступка.

 

– Судски процес против Додика и Лукића је правно отрован, и јуче је у Суду БиХ виђена неспремност и брзоплетост Тужилаштва да што прије оконча кривични поступак који нема правно утемељење – поручио је Бубић.

 

Сматра да цијели процес показује да Тужилаштво нема ништа у оптужници и да само жели да направи фарсу.

 

Подсјећамо, у Суду БиХ јуче је одржано рочиште у предмету против Додика и Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита. Након раздвајања у фебруару, предмет је поново спојен.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести