НОВОСТИ

Додик: Марфи је муслимански службеник, који покушава да уруши Устав и Дејтонски споразум

01/11/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи лобира за муслимане у БиХ и да покушава да уруши Устав и Дејтонски споразум.

– Марфијево саопштење врви од нетачних података и лажи. Уобичајено је да Американци, као што је Марфи покушавају да себи прибаве већи значај него што га имају. Говори да ја угрожавам мир, а што никако не може да докаже – каже Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

 

Додик тврди да Марфи несумњиво има мисију.

 

– Та мисија се заснива на чињеници да је он већ дуго у Сарајеву и да су јасни показатељи о његовој политичкој корупцији. Ми само још не знамо колико се то плаћа. Код нас се то зове мито, а код њих лобистичке услуге, које он чини за муслимане у БиХ. Несумњиво је да је он муслимански службеник у БиХ и да покушава да уруши Устав и Дејтонски споразум – каже Додик.

 

Додик истиче да Марфи често користи терминологију “грађани БиХ” покушавајући да уруши основну концепцију Устава БиХ.

 

– Та концепција је јасна – БиХ је састављена од два ентитета и три суверена народа – истакао је Додик.

 

Марфи је у ауторском тексту навео да “САД неће стајати по страни док предсједник Додик и његови политички другови покушавају поцијепати ткиво БиХ, дестабилизовати земљу и регион и спријечити напредак БиХ према ЕУ”.

 

Додика је оптужио да “блокира владу, пријети миру и настоји уцјењивати или малтретирати друге политичке лидере у земљи, као и међународну заједницу”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести