НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

POLJOPRIVREDNICIMA 1,8 MILIONA KM Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila program podrške

31/03/2021

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je prihvatila program utroška 1.800.000 KM za podršku primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji.

Cilj programa, koji je prihvaćen na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, jeste unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području ovog kantona kroz različite vrste podrške kako bi se ona učinila što konkurentnijom na tržištu.

Programom su utvrđene vrste podrške, ukupna vrijednost, opšti i posebni uslovi za njeno ostvarenje, način ostvarenja, te nadzor i kontrola, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

S ciljem nastavka podrške privredi koja je pogođena pandemijom virusa korona, Vlada je dala saglasnost na listu poslovnih subjekata za subvencionisanje kamata na odobrena kreditna sredstva u skladu sa Protokolom o saradnji između Razvojne banke FBiH i kantonalne Vlade.

S ciljem postizanja konačnog dogovora oko potpisivanja kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Vlada je zadužila pregovarački tim da nastavi tražiti hitno, prihvatljivo i održivo rješenje.

Prihvaćena je odluka kojom je kantonalnom Zavodu za javno zdravstvu odobreno 25.000 KM za osiguranje hladnog lanca za vakcinu protiv kovida 19.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite, Vlada je usvojila zaključak u vezi sa Pozitivnom listom lijekova.

Ministarstvo će, u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja, u roku od 15 dana izraditi prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda.

Nastavljajući projekat usmjeren na prevenciju bolesti zavisnosti, te pružanja kontinuirane terapije osobama koje su na liječenju zamjenskom terapijom, Vlada je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite, prihvatila odluku o finansiranju između Razvojnog programa UN i Vlade.

Odobreno je 400.000 KM za četvorogodišnji period u svrhu nabavke lijeka metadona za potrebe Centra za prevenciju i vanbolničko liječenje zavisnika u Mostaru.

Na prijedlog resornog ministarstva, Vlada je odobrila po 50.000 KM za aktivnosti Udruženja “Merhamet”, Regionalni odbor Mostar i Udruženja Karitas Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести